Iedereen kent de uitdrukking 'van je hobby je werk maken' wel. Ik heb zo'n droombaan! Krijg er een bak energie van, kan m'n ei erin kwijt, werk met leuke mensen samen en zo komt het dus aardig in de buurt van een hobby. Ben er niet alleen op de werkdagen mee bezig, zelfs in de vrije tijd valt m'n blik regelmatig op allerlei dingen die met vorm of merken te maken hebben. Maar er is nog een hobby; hardlopen!

Zelfs als je in het kringetje vage kennissen zit, zal het je niet zijn ontgaan dat ik afgelopen zondag de Enschede marathon heb gelopen. De vierde keer Enschede, de negende marathon in totaal. Schouderklopje, grote vent. Niet zo bijzonder in mijn ogen, want misschien is hardlopen wel een soort therapie voor me. Onderweg denk ik na, los problemen op, brainstorm en krijg soms ineens een tof idee bij een opdracht.

Vorig jaar werd ik benaderd met de vraag of ik een nieuw logo wilde ontwerpen voor een atletiek club. Hoe gaaf is dat, een logo ontwerpen voor je hobby. Na een kennismaking met het bestuur, waar uiteraard ook de hardloop aspiraties werden besproken, werd ik met de briefing het bos in gestuurd. Figuurlijk dan. Gewoon even rennen door het bos met de briefing in 't hoofd.

Na enige tijd, konden de pak 'm beet driehonderdvijftig leden hun zegje doen over de drie op foam gepresenteerde ontwerpen. Het was grappig om te zien welke associaties er werden bijgehaald. En mooi dat er mensen zijn die zelfs zorgvuldig omgaan met de identiteit van hun club. De volgende hordes zijn trouwens het magazine en de website. Als je ondertussen hardlopers tegenkomt met dit logo, dan zijn ze van LAAC.