De 'Samen maak je ’t verschil' commercials van Coop Supermarkten. Sfeervol gefilmd, duidelijke boodschap en als je tot hun doelgroep behoort, pak je 't winkelwagentje misschien wel extra vol. De 'supers' pakken in ieder geval flink uit op TV, al dan niet met professionele acteurs. Of minder bekende acteurs, die vervolgens bekend worden door hun rol in zo'n commercial. Maar eigenlijk wil ik het daar helemaal niet over hebben. Er schiet me telkens iets anders door het hoofd bij die Coop commercials; dat logo.

Logo's van supermarkten, daar kun je wat van vinden. Datzelfde geldt overigens ook voor logo's van politieke partijen, maar da's weer een ander verhaal. Het Coop logo werkt schijnbaar prima. De netto winsten gaan nog steeds omhoog, dus geen reden voor een restyling. Trouwens, een restyling overwegen als de resultaten teruglopen? Jammer, regeren is vooruitzien. Een goed logo alleen gaat je ook niet helpen. It's all about branding. Dus niet alleen een logo, maar ook kleuren, beelden, het gedrag en taal die je 'spreekt'. En hoe je dat consistent doorvoert. Dat dus.

Maar dat Coop logo en dan vooral het boogje en die letter P. Komt de commercial voorbij, verbaas ik me weer over dat boogje. Waarom lijnt het niet met die letter P? Lekker belangrijk! Ja, belangrijk. Lijn uit of doe het niet, maar niet er tussenin. Het verschil zit 'm in de details. Vanmorgen heb ik het logo aangepast en de twee versies naast elkaar gelegd. Zeg het maar.

Oh ja, de commercial.
Hiero: https://youtu.be/pY56QYH5zlQ