Demaere: van niets naar een fiets

Het fietsmerk Demaere is ontstaan in een voormalige Enschedese textiel spinnerij. Een fiets met Twentse roots en textielverleden. Dus bedacht een zestal namen, waaruit Wielerstudio Demaere koos. Een merknaam, geïnspireerd op Charles Louis baron de Maere. Een Vlaming, die een grote rol in scholing en verbeteringen in de textielindustrie speelde. Dat hij afkomstig is uit Vlaanderen, fietsland bij uitstek, is geen toeval.

DEMAERE-carbon-race
Carbon-Road_demaere
demaere-logo-beeldmerk

Het doel was een minimalistische uitstraling. Na het ontwerpen van een woord- en beeldmerk, was het frame aan de beurt. De decals werden veelal terplekke getest. Old school printen, uitsnijden en plakken. Daarna zochten we, samen met een locale lakspecialist, de passende kleurcombinaties bij elkaar.

Carbon-road-woordmerk
Carbon-road-beeldmerk
Carbon-road-voorvork-2
Carbon-road-achter-1

En omdat we zo lekker bezig waren en de markt zat te springen om toffe gravelbikes, pakten we dat gegeven ook meteen mee. Dezelfde vormgeving, maar andere kleurcombinaties. Fietsen in de natuur vraag om een andere uitstraling dan 'racen' op de weg. De beide frames werden gefotografeerd in de voormalige takelruimte van Spinnerij Oosterveld.

Carbon-Gravel_demaere

Selected Works

ISI fotografieVisuele identiteit

Scheidingscaoch TwenteVisuele identiteit

Pure EnergieVormgeving

ROC van TwenteOntwerp en ormgeving

HemmesVisuele identiteit

Coach MatthijsVisuele identiteit

Doen!Ontwerp

TwenteHoesVisuele identiteit

De VitalersVisuele identiteit

PMP duurzaamverzekeren.nlVisuele identiteit

Auto SmelterVisuele identiteit

HondenwerkVisuele identiteit

KraeftVisuele identiteit