https://youtu.be/c182Pzlae5I

Toen Amsterdam zich voor de spelen van 1992 kandidaat stelde werd ik donateur. Voor een bedrag van Fl. 19,92 kreeg je een donateurskaart, waarmee je automatisch deelnemer werd in een prijzencircus. KLM vliegreizen, een Opel Kadett en videorecorders kwamen ineens binnen handbereik. Eigenlijk was het gewoon een 'ordinaire' crowdfunding. Maar tof om die Olympische spelen misschien een keer in eigen land mee te maken. 

Een Olympisch logo ontwerpen lijkt me de ultieme uitdaging. Niet alleen qua creativiteit, maar je moet een lange 'politieke adem' hebben volgens mij. Over acht jaar worden de spelen in Rome, Budapest, Parijs of Los Angeles gehouden. Vorige week kwam Los Angeles met hun Olympische logo op de proppen. Het is een engel, duidelijk. In eerste instantie was ik niet onder de indruk, maar als je de website van LA24 hebt gezien, dan pas gaat het leven. Die is me een partij gaaf.

In 2028 gaat Amsterdam het opnieuw, wel, niet, wel, niet, proberen... ze twijfelen nog. Ik ga dit keer gewoon een logo maken. Misschien iets met XXX en Olympische ringen of grachten.