Echt waar, Nederland heeft een 'Fiets naar je werk dag'. Als jij morgen op de fiets naar je werk gaat, doe je er automatisch aan mee. Grappig en gratisch... Het is alweer de tiende editie. Je zou het zomaar vergeten. Het doel is zoveel mogelijk deelnemers op de fiets naar het werk te krijgen. Iets wat veel meer mensen zouden moeten doen.

In Enschede fietsen best veel mensen. In de stad staat zelfs een heuse 'fietser registratie automaat'. De gemeente was in 2014 namelijk genomineerd voor Fietsstad van het jaar en wilde misschien wel weten hoeveel fietsvolk er daadwerkelijk de Hengelosestraat passeerde. Helaas ging de prijs aan 'onze' neus voorbij, Zwolle was de gelukkige.

'Ieder nadeel hep z'n voordeel'... Om de nominatie visueel te kunnen ondersteunen, mocht ik op de fiets naar het Stadhuis om het logo te presenteren. Natuurlijk had ik ook de pest erin dat de prijs naar Zwolle ging. We hadden namelijk bedacht dat bij het binnenhalen van de titel, de rode balk met 'genomineerd', van alle borden door de hele stad zou worden afgepeld. En daar was ook iemand voor 'genomineerd', ik kan helaas geen naam noemen.