Het nachtleven leeft voort!
In een trouwreportage van iSi weddings worden trouwerijen stijlvol vastgelegd in een journalistieke reportage. De laatste jaren wordt er regelmatig een beroep op 'iSi' gedaan voor zakelijke opdrachten. Dus niet op zoek naar stockfoto’s, maar echte mensen en mooie productfoto’s. Daarom werd het tijd de huisstijl onderhanden te nemen. Een ontzettend leuke opdracht, waar we als éénpitters samen optrokken en elkaar inspireerden. Naast de visitekaartjes en website, sluit de raambekleding bij de studio ook goed aan met een herkenbaar element.
Vlak oor de IAA autoshow in Frankfurt heeft Volkswagen zijn nieuwe logo en huisstijl onthult. De introductie moet de start zijn van een nieuw tijdperk - elektrisch, connected en CO2-neutraal. Met de nieuwe identiteit en een tweedimensionaal logo, wil VW zich als modern en authentiek presenteren. Het logo zal flexibeler gebruik mogelijk maken en uitstekend herkenbaar zijn in digitale media. Tot op heden is het logo blauw en wit geweest. Er wordt nu een nieuwe blauwe tint toegevoegd, waardoor extra kleurvarianten mogelijk zijn.
Of je het nu hebt over motoren of chips, ze maken allebei geluid. Cheddar legt uit waarom sound design zo belangrijk is voor producten en hoe dat ons dagelijks beïnvloedt.
In de huidige economie is het niet vanzelfsprekend dat een traditioneel merk iedereen overleeft. Voorbeelden van omgevallen bekende bedrijven in overvloed. Maar Levi Strauss & Co. niet. Na de oprichting van het bedrijf in 1853 (162 jaar jong) lijkt Levi's ineens weer hip. Het bedrijf gebruikt nog steeds dezelfde principes om haar merkwaarde te kunnen behouden. Levi's kan zich daardoor onderscheiden ten opzichte van haar concurrenten.
Het rode Levi's labeltje roept bij veel mensen associaties op die bij het merk horen. Het belang van trouw blijven aan je merkwaarden lijkt me duidelijk. Enkele weken geleden stond ik met een hagelnieuwe Levi's 501 in een paskamer. Niet gekocht, want geen broek nodig. En tòch gaat ie er komen, want ik ben op mijn manier een rebel.
Als jij toe bent aan je eigen 'rode label', dan nodig ik je graag uit voor een stroopwafel met koffie. Bij mooi weer aan de picknicktafel.
De 'Samen maak je ’t verschil' commercials van Coop Supermarkten. Sfeervol gefilmd, duidelijke boodschap en als je tot hun doelgroep behoort, pak je 't winkelwagentje misschien wel extra vol. De 'supers' pakken in ieder geval flink uit op TV, al dan niet met professionele acteurs. Of minder bekende acteurs, die vervolgens bekend worden door hun rol in zo'n commercial. Maar eigenlijk wil ik het daar helemaal niet over hebben. Er schiet me telkens iets anders door het hoofd bij die Coop commercials; dat logo.
Logo's van supermarkten, daar kun je wat van vinden. Datzelfde geldt overigens ook voor logo's van politieke partijen, maar da's weer een ander verhaal. Het Coop logo werkt schijnbaar prima. De netto winsten gaan nog steeds omhoog, dus geen reden voor een restyling. Trouwens, een restyling overwegen als de resultaten teruglopen? Jammer, regeren is vooruitzien. Een goed logo alleen gaat je ook niet helpen. It's all about branding. Dus niet alleen een logo, maar ook kleuren, beelden, het gedrag en taal die je 'spreekt'. En hoe je dat consistent doorvoert. Dat dus.
Maar dat Coop logo en dan vooral het boogje en die letter P. Komt de commercial voorbij, verbaas ik me weer over dat boogje. Waarom lijnt het niet met die letter P? Lekker belangrijk! Ja, belangrijk. Lijn uit of doe het niet, maar niet er tussenin. Het verschil zit 'm in de details. Vanmorgen heb ik het logo aangepast en de twee versies naast elkaar gelegd. Zeg het maar.
Oh ja, de commercial.
Hiero: https://youtu.be/pY56QYH5zlQ
Vlak voor de start van het nieuwe NBA seizoen heeft Nike haar campagne 'Connected Jersey' gelanceerd. NBA shirts, met een label dat te 'scannen' is met je smartphone. Uiteraard in combinatie een app en Nike+ account. En dan ben je ineens fan! De app telt af tot de volgende game van je favoriete speler. Je krijgt live de statistieken van die favo speler en direct na de wedstrijd heb je toegang tot informatie die wij nooit te zien krijgen. Speel je toevallig NBA2K18, dan kun je via de app ook een ‘boost code' vinden die je speler beter maakt in die computergame. En laten we voor het gemak de speciale aanbiedingen niet vergeten, want de kachel moet natuurlijk wel blijven branden in Beaverton.
Geen massa boodschappen via sociale media, maar persoonlijke berichten van een speler op basis van specifieke data en klikgedrag. Sterk staaltje Nike marketing wederom. Wat mij betreft een compleet nieuwe manier om te connecten met je fans. Het levert namelijk enorm veel data op. Welke content gebruikers interessant vinden, hoeveel fans de NBA teams hebben per land en werelddeel en elke spelers het meest populair zijn. FC Barcelona, Paris Saint Germain en Chelsea dragen Nike. Het zal me dus niets verbazen dat dit 'Tap In' gebeuren uiteindelijk ook op de voetbalvelden z'n intrede gaat doen.
Vorige week sprak ik een opdrachtgever over de benodigde kwaliteit van het beeldmateriaal voor drukwerk en het verschil ten opzichte van een beeldschermresolutie. Haar reactie was nogal grappig: "Oh echt, DPI betekent dus Dots Per Inch?" Als je het verschil tussen beeldscherm- en drukwerk resolutie kent, lever je waarschijnlijk geen ‘plaatje van het internet’ meer aan bij afbeeldingen die in een brochure nodig zijn. Om de onduidelijkheid tussen PPI, DPI en pixels weg te nemen, zou deze uitleg misschien kunnen helpen.